Onderhoud zwemvijvers

Ook zwemvijvers kunnen onderhoud gebruiken. Wacht niet tot het water plots wel heel groen is of je planten niet meer willen groeien.

Onderhoud zwemvijvers: wij helpen je

Een geregeld onderhoud van zwemvijvers voorkomt problemen. Heeft je zwemvijver wat liefde nodig?

Onderhoud zwemvijvers, dit kan je zelf doen

  • Hou het waterpeil van je zwemvijver zo constant mogelijk. Vul je zwemvijver indien nodig bij met regen- of leidingwater. Vermijd dat je heel veel water tegelijk moet bijvullen, want zo breng je het biologisch evenwicht in de war.
  • Wil je je zwemvijver schoon houden, verlies dan de filterzone niet uit het oog. Verwijder regelmatig bladeren en groenafval uit deze zone want ze remmen het doorstromende water af en verminderen de filtercapaciteit.
  • Snoei in het voorjaar de vijverplanten. Knip oude en dode plantendelen weg. Zo voorkom je compostering en slibvorming. Knip enkele centimeters boven het waterniveau. Zo blijven de wortels gezond en sterven de planten niet af.
IMG_1524
5AC16AA1-52D8-48E4-9FFA-3C5348ED0A7F

Hulp nodig

Is je zwemvijver in nood? Of laat je het onderhoud graag over aan professionals? Kwadraat Aqua helpt je graag verder met het onderhoud van zwemvijvers. We zorgen voor de vijverplanten, controleren hoe gezond het water is en verwijderen indien nodig het bodemslib. Zo kan jij terug een frisse duik in je vijver nemen.

blauw

Je zwemvijver schoon houden?

Elke vijver heeft onderhoud nodig. Heb je een vraag over het onderhoud van zwemvijvers? Of heb je hulp nodig bij het onderhoud van je vijver. Kwadraat Aqua is er ook voor het onderhoud van zwemvijvers. Zo blijft je favoriete plekje in de tuin in topconditie. Contacteer ons voor advies over het schoonhouden van je zwemvijver.