Natuurlijke zwemvijvers

Met natuurlijke zwemvijvers komen rust én luxe samen in de tuin. Ontsnap aan de drukte van elke dag en geniet van ontspanning en verfrissing omringd door de schoonheid van de natuur. Elke dag opnieuw. Benieuwd wat mogelijk is in jouw tuin?

De luxe van natuurlijke zwemvijvers

Natuurlijke zwemvijvers geven elke tuin net dat tikje extra. In de zomer is het een verkoelende plek om te zwemmen. De rest van het jaar ziet de vijver er mooi en rustgevend uit. Een natuurlijke zwemvijver vraagt bovendien geen chemicaliën voor de waterzuivering. Daardoor geniet je van kristalhelder water zonder dat je je zorgen moet maken over schadelijke stoffen voor je huid of voor het milieu.

Van verkwikkend fris tot aangenaam warm

Wist je dat het frisse water van je zwemvijver een helende werking heeft voor je lichaam en geest? Niet alleen zorgt het voor ontspanning, het koude water stimuleert ook je bloedcirculatie. Dat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. Bovendien versterkt regelmatig blootstaan aan koud water de activiteit van je immuunsysteem. Niet zo’n fan van koud? Weet dat je je zwemvijver tot 28° kan verwarmen zonder dat dit schadelijk is voor planten en dieren. Aan jou de keuze!

68305318358__BE8386FF-8252-4B62-823E-CE321A6FD669
5AC16AA1-52D8-48E4-9FFA-3C5348ED0A7F

Water in balans

Natuurlijke zwemvijvers vragen ook onderhoud. Uiteraard kunnen planten en micro-organismen in het water voor biologisch evenwicht zorgen, toch is er wel een beetje onderhoud nodig om de prachtige uitstraling van je zwemvijver te behouden. Denk aan het verzorgen van de waterplanten, het verwijderen van bladeren en vuil om te voorkomen dat de vijver vervuilt, controle van het waterpeil en de waterkwaliteit, … Maar met een beetje zorg en aandacht kun je jarenlang plezier beleven aan je natuurlijke zwemvijver.

blauw

Aan de slag

Om je ideale zwemvijver op maat te realiseren, leren we je tuin en je wensen zo goed mogelijk kennen. Daarom komen we graag langs voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan welk concept past bij je levensstijl en je verwachtingen. Van natuurlijke zwemvijvers of mini zwemvijvers tot een bio zwembad met buitendouche, met aandacht voor een naadloze integratie in jouw tuin. Zo kunnen we maximaal aan je verwachtingen voldoen.