Regenwaterrecuperatie

Wil je een regenput om aan de wettelijke voorschriften voor een nieuwbouwwoning te voldoen? Wil je je waterfactuur drukken? Of is regenwaterrecuperatie voor jou vooral een milieubewuste keuze? Kwadraat Aqua is je ideale partner. We onderzoeken welk systeem het beste bij jou past en plaatsen alles volgens de regels van de kunst.

Regenwaterrecuperatie: een goed idee

Regenwater is gratis en milieuvriendelijk. Je gebruikt het om je toilet door te spoelen, je huis te poetsen, je auto te wassen, je bloemen water te geven, je kleding te wassen, … Het bevat weinig kalk, daardoor is het zachter dan leidingwater en veroorzaakt het minder kalkafzetting in je leidingen en in je toestellen.

Hoe werkt regenwaterrecuperatie?

  • Via het hellend of plat dak van je huis vang je regenwater op.
  • Het regenwater loopt naar een regenwaterton of regenwatertank via de dakgoot en regenwaterpijp.
  • In je woning heb je enkele kranen die aangesloten zijn op een gescheiden regenwatercircuit. Je kan het regenwater ook gebruiken om het toilet door te spoelen.
  • Je kan het regenwater eventueel filteren voor je het gebruikt.
regen4
regenwater3

Zuiver je regenwater met een plantenfilter

Je regenwater op een natuurlijke manier filteren? Dat kan met planten. Het regenwater loopt door een filtergebied waar het biologisch gezuiverd wordt door micro-organismen in het wortelsysteem van de waterplanten. Het gefilterde water gaat naar een regenwatertank met overloop. Een pomp verdeelt het water naar de plekken waar jij het wil gebruiken.

blauw

Kies voor duurzaam omgaan met regenwater

Regenwaterrecuperatie is een eenvoudige en kostenefficiënte manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzaam waterbeheer. Wil je mee helpen aan een groenere toekomst en overweeg je om regenwaterrecuperatie te implementeren in je huis? Kwadraat Aqua kan je daarbij helpen. Contacteer ons en we werken een systeem uit op maat van jouw woning en jouw behoeften.