waterdoorlatende terrassen

Wil je een gezellig én milieuvriendelijk buitenleven? Waterdoorlatende terrassen maken van je zitplaats in de tuin een aangenaam plekje en je zorgt ook nog eens goed voor de natuur. In veel gemeentes is waterdoorlatende verharding zelfs verplicht. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Waterdoorlatende terrassen: comfortabel genieten van de natuur

Waterdoorlatende terrassen zijn speciaal ontworpen om water door te laten in plaats van het af te voeren. Ze bestaan uit materialen die regenwater absorberen en laten infiltreren in de ondergrond. Zo’n terras biedt niet alleen een aangename plek om buiten te zitten, maar draagt ook bij aan het behoud van het milieu en vermindert het risico op wateroverlast.

Waarom een waterdoorlatend terras kiezen?

Er zijn heel wat goede redenen om voor een waterdoorlatend terras te kiezen. Om te beginnen zorgt het voor minder belasting van het rioleringssysteem en draagt het bij aan duurzaam waterbeheer door regenwater in de bodem te laten sijpelen. Daarnaast geniet je, net als bij elk terras, van een gezellige en gastvrije buitenruimte waar je kunt ontspannen, eten en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Tenslotte verminderen waterdoorlatende oppervlakken het risico op uitglijden omdat ze regenwater snel afvoeren en de kans op plassen verminderen.

terras2
terras3

Mooi en duurzaam

We kunnen waterdoorlatende terrassen aanleggen met verschillende materialen in de meest uiteenlopende ontwerpen. Een waterdoorlatend terras is dus veelzijdig en kan naadloos aansluiten bij de stijl van je huis en je tuin. Bovendien kiezen we voor kwalitatieve materialen en zorgen we voor een professionele installatie. Zo geniet je jarenlang van je terras.

blauw

Terras aanleggen?

Wil je een aangename buitenruimte, maar wil je extra verharding vermijden? Dan zijn waterdoorlatende terrassen de ideale oplossing. Bij Kwadraat Aqua zijn we enthousiast om je te helpen bij het creëren van een waterdoorlatend terras dat past bij je levensstijl, je woning en je tuin. Samen maken we je buitenruimte gezelliger en duurzamer. Zie jij jezelf al een koffietje drinken op je terras?