Hybride zwemvijver

Een hybride zwemvijver is de ideale combinatie van een natuurlijk zwembad en een zwemvijver. Je geniet van dezelfde look en beleving van een gewone zwemvijver, maar dan wel met de helderheid van een zwembad. Geen kunstmatig blauw zwembad dus, maar een natuurlijk ogende waterpartij die perfect past in je tuin. Iets voor jou?

Geniet het hele jaar door van je hybride zwemvijver

Een hybride zwemvijver is het hele jaar door het stralende middelpunt van je tuin. Een zwemvijver heeft immers altijd heel wat te bieden. In de zomer is het de ideale plek om je even op te frissen of een feestje te vieren. In de winter is het een prachtige vijver die je tuin iets extra geeft.

Zo werkt een hybride zwemvijver

Een hybride zwemvijver bestaat uit twee delen; een zwemgedeelte en filterzone met planten. Het plantengedeelte bevat een variëteit aan waterplanten, die het water op een natuurlijke manier schoonhouden. Water vanuit het zwemgedeelte wordt met een pomp naar het plantengedeelte gebracht. De waterplanten verwijderen vuil uit het water, terwijl schadelijke bacteriën en algen worden gedood en afgebroken.

In het zwemseizoen kan je de zwemvijver ook proper houden met een extra filtersysteem dat het water zuiver houdt. Wij kiezen voor de ioniserende werking van kopersulfaat om het zwemgedeelte schoon te houden. De koper ionen bestrijden algengroei en zorgen voor een hoge vlokkigheid waardoor het water helderder en zuiverder wordt.  Het deel waarin je zwemt en het plantenfiltersysteem worden dan van elkaar gescheiden. Het voordeel van deze bijkomende filtertechniek is dat de zwemvijver dan bijverwarmd kan worden tot ongeveer 28°.  

hybride-zwemvijver-3
hybride-zwemvijver-2

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hybride zwemvijver?

Vooral de ligging is erg belangrijk. Een boom in de buurt kan wat schaduw geven en als je de wind een beetje mee hebt, drijven de gevallen bladeren vanzelf naar de moeraszone. Een plekje in de zon maakt het dan weer makkelijker om een aangename temperatuur te behouden zonder bij te verwarmen. Volle zon is nooit goed, want dan heb je meer kans op algen.

blauw

Een hybride zwemvijver aanleggen?

We leggen je graag uit welke opties je hebt voor het onderhouden en verwarmen van je zwembad. En we komen met plezier een kijkje nemen in je tuin om de beste plaats voor je zwemvijver te bepalen. Ligt je zwemkleding al klaar? Contacteer ons dan voor een eerste kennismaking of een offerte.