Barrelsauna in je eigen tuin

Kan jij enorm genieten van een bezoekje aan de sauna? En is er nog een plekje vrij in je tuin? Dan is een sauna in je eigen tuin waarschijnlijk iets voor jou. Een barrelsauna is een populaire keuze. Deze ‘houten ton’ is een echte eyecatcher en biedt heel wat voordelen. Klaar om ze te ontdekken?

Wat is een barrelsauna?

‘Barrel’ is een Engels woord dat ‘vat’ betekent. Een barrelsauna is een soort van houten ton waarin je kan genieten van de ontspannende warmte van een sauna. Het is een traditionele Finse sauna, maar dan in een ton.

Wat zijn de voordelen?

  • Super compact: dankzij de compacte vorm vindt de barrel gemakkelijk een plekje in elke tuin. De ton biedt een intieme en rustgevende plek om te ontspannen en te genieten van de voordelen van een sauna.
  • Natuurlijke uitstraling: het hout waarvan de barrel is gemaakt zorgt voor een natuurlijke uitstraling.
  • Unieke warmteverdeling: omdat de sauna geen hoeken heeft, kan de lucht beter circuleren. Daardoor blijft er geen warme lucht in de hoeken hangen en wordt de sauna sneller warm.
  • Energiezuinig ontwerp: de barrel heeft een uitstekende isolatie waardoor de warmte binnen blijft en er minder energie nodig is om de sauna op temperatuur te houden.
barrelsauna 1
barrelsauna 2

Wat is het beste plekje voor je barrelsauna?

  • Kies een plek waar je de barrelsauna makkelijk kan aansluiten op een stroombron.
  • Vermijd oneffen terrein of hellingen. Een vlakke en stabiele ondergrond (en een stevige fundering) geven je barrelsauna een stevige basis. Zorg er ook voor dat je makkelijk naar de sauna kan wandelen vanuit je huis.
  • Hou het veilig. Zorg dat je barrelsauna op een plek staat waar geen water blijft staan om vochtproblemen te vermijden en plaats de sauna niet in de buurt van brandbare materialen.
  • Na je saunasessie wil je natuurlijk graag afkoelen. Plaats je sauna daarom in de buurt van een zwemvijver of installeer een buitendouche.

Uiteraard helpen wij je met plezier om het beste plekje uit te kiezen en je sauna op een veilige manier te plaatsen.

blauw

Klaar om te genieten van je eigen barrelsauna?

En benieuwd naar de mogelijkheden die Kwadraat Aqua je te bieden heeft? We kiezen bewust voor kwalitatieve barrelsauna’s waar je jarenlang in kan relaxen. Contacteer ons en we gaan samen op zoek naar de ideale sauna voor jou.